Erasmus+ virtualna izmenjava

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS se vam prvič iz karantene oglaša z mednarodnimi priložnostmi!

Zakaj šele zdaj? Ker karantena ni bila vzpostavljena zgolj v Sloveniji, temveč v večini držav Evrope in sveta. Življenje, kot ga poznamo, je zamrlo, z njim pa tudi potovanja, mednarodni projekti, treningi in delavnice. Vsakdan se je preselil na splet, kar pa je – dovolite nam uporabo angleščine, če smo že pri mednarodnih temah – »easier said than done«, sploh pri meddržavnih priložnostih.

Dokler se vi, vaš lokalni študentski klub ali druga organizacija, v kateri delujete, ne morete prijavljati na fizične mednarodne treninge, delavnice in druge projekte, naj vam torej predstavimo rešitev Evropske komisije. V tej brošuri si lahko preberete vse o Erasmus+ virtualni izmenjavi, ki je orodje spletnega učenja in izvajanja delavnic, namenjeno mladim med 18 in 30 let iz držav članic Evropske unije in drugih držav, ki so del programa Erasmus+. Pobuda je namenjena tudi vzgojiteljem, mladinskim delavcem in predstavnikom visokega šolstva, ki želijo ponuditi ali oblikovati virtualne izmenjave za mlade v njihovi ustanovi ali organizaciji.

Projekt obstaja že od leta 2018, od takrat pa je v njem sodelovalo že več kot 20.000 ljudi. Ker gre za relativno nepoznano platformo, vas prijazno spodbujamo, da se v karantenskem času dodatno izobrazite.

Še nekaj mejnikov Erasmus+ virtualne izmenjave je vidnih iz spodnje grafike.

Imate vprašanja o virtualni izmenjavi Erasmus+ in njenih priložnostih? Vas zanima sodelovanje, vendar ne veste, katera dejavnost najbolj ustreza vašemu univerzitetnemu urniku? Vas zanimajo same dejavnosti, njihovo pričakovano trajanje in obremenitve?

Vsak prvi in ​​tretji ponedeljek v mesecu, od 15.00 do 16.30 po srednjeevropskem času, bo ekipa Erasmus+ virtualne izmenjave na voljo za odgovor na katero koli vprašanje v povezavi s programom. Če se želite pridružiti, se registrirajte na povezavi. Sicer pa lahko več informacij o Erasmus+ virtualni izmenjavi pridobite tukaj.

Hkrati pa vam posredujemo še nekaj datumov in povezav do dogodkov, ki se jih lahko virtualno udeležite vi ali vaši člani. Vabljeni!

  • Interaktivno online predavanje med 25. majem in 24. junijem: ‘Sustainable Food Systems: A Mediterranean Perspective’, prijave so možne do 17. maja.
  • Trening za mladinske organizacije, ki bo med 1. junijem in 11. julijem učil o pripravi transnacionalnih projektov in izmenjav. Več informacij in prijave tukaj.

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS

Vir:  
https://skis-zveza.si/erasmus-virtualna-izmenjava/

Sledi nam
Dogodki
25/6/22

KONCERT Z MAGNIFICOM & DEJ ŠE'N LITRO

Klubovci smo lani praznovali 30. let, zato letos v soorganizaciji z MONG prirpravljamo največje praznovanje v Novi Gorici!

Dobimo se v soboto 25.6.2022 ob 20.00h na travniku pred Mestno občino Nova Gorica.

Z nami bodo praznovali:

MAGNIFICO

Dej še'n litro

Za rojstnodnevno zabavo se spodobi, da je VSTOP PROST!


HIR AJ KAM HIR AJ GO


Sponzorji dogodka so:

- HIT universe of fun


- Pivovarna Laško


- Klet Brda


- Mladinski center Nova Gorica

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa ali odpovedi dogodka.

Dogodki
21/5/22

PARANOISE in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

21. 5. bodo z nami PARANOISE in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA!

Vrata prizorišča se odprejo ob 21h, v blues ritme pa nas bodo glasbene skupine popeljale ob 22h, zato ne zamujajte

Vstopnina je 5€, člani KGŠ pa imate prost vstop!

Dogodki
9/5/22

DAN EVROPE

Le še nekaj ur nas loči do nocojšnjega koncerta »Skupaj za Evropo«, ki ga organizirata predstavništvi Evropske komisije v Sloveniji in Italiji ob dnevu Evrope.

Ob 21.00 vabljeni na Trg Evrope, kjer bodo slovenski in italijanski glasbeniki poskrbeli za skladbe različnih žanrov ter za nepozabno zabavo.

Praznujmo Dan Evrope brezmejno in v duhu Evropske prestolnice kulture GO 2025 Nova Gorica · Gorizia.  

Koncert bo mogoče v živo spremljati tudi na družbenih omrežjih predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, na RTV Maribor in Koper / Capodistria ter lokalnih televizijah: TV AS (Pomurska), SIP TV (Podravska), TV Vaš kanal (Jugovzhodna in Posavska), Ljubljana TV (Osrednjeslovenska), GTV (Gorenjska), TV Galeja (Primorsko-notranjska) in GoTV (Goriška).

#zaŠtudente