Praznovanje 25. obletnice delovanja Zveze ŠKIS

Ljubljana, 25. 11. 2019 – V petek, 22. 11. 2019, so klubovci, aktivisti in alumni člani Zveze ŠKIS obeležili 25 let delovanja Zveze študentskih klubov Slovenije.

Zveza ŠKIS v letu 2019 beleži svojih 25 let delovanjaZveza je bila ustanovljena 16. junija 1994, ko so se skupaj znašli ljudje z idejo, kako povezati študente na nacionalni ravni. Lokalne skupnosti so že imele klube, ki so združevali študente, povezati vse med seboj pa je bil pravi izziv. Od dneva ustanovitve Zveza tako deluje na področju povezovanja klubov in si kot njihova »mama« prizadeva za njihovo dobrobit. Mama, ki zna biti tečna, ko pride do izpolnjevanja Kriterijev kakovosti delovanja klubov, vendar to le zaradi tega, ker kot vsaka mama, želi samo najboljše za svoje otroke, torej klube, ki so pod njenim okriljem.

Zvezo ŠKIS danes sestavlja 51 študentskih klubov in 7 pridruženih članov. Na sami zvezi deluje več kot 50 aktivistov in sicer v 5 vsebinskih odborih (Odbor za socialo in zdravstvo, Odbor za visoko šolstvo, Odbor za dijake, Odbor za izobraževanje in Mednarodni odbor), poleg vsebinskih odborov pa so sestavni deli Zveze tudi Operativni del, Nadzorna komisija in Varnostni svet, ki je najpomembnejši faktor za prenos informacij med Zvezo in klubi.

Klubi so seveda ključni kamenček v mozaiku Zveze ŠKIS. Prav tako pa so ključni za Škisovo tržnico, ki je iz leta v leto prerasla v največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade. Večkrat je že menjala prizorišče, vendar energija in vzdušje ostajata vedno ista – pozitivna. V maju bo potekala že 23. Škisova tržnica, za katero si želimo, da bo za klube vir novih nepozabnih spominov, da bo delovala kot odskočna deska za pridobivanje novih aktivistov na klubih, predvsem pa bo delovala povezovalno med klubi in Zvezo.

Praznovanje 25. obletnice Zveze ŠKIS je potekalo v petek, 22. 11. 2019, v Vivo Catering v Ljubljani. S slavnostno večerjo in prepevanjem ob glasbi skupine Ne joči pevec so alumni člani, klubovci in trenutni aktivisti Zvezo ŠKIS pospremili na poti v njeno 26. leto delovanja.

Ob tem jubileju Zvezi ŠKIS želimo še mnogo uspešnih projektov, nova poznanstva in izzive, predvsem pa uspešno povezovanje in zastopanje lokalnih študentskih klubov.

Vir:  
https://skis-zveza.si/praznovanje-25-obletnice-delovanja-zveze-skis/?fbclid=IwAR0N3vegLIu5uxWQmChY9FkXh6nXHwqp7MKU4uY1XWuuJ-69gllb2uSzMJo

Novice
18/2/24

3. redni občni zbor

18. 2. 2024 bo v prostorih kluba potekal 3. občni zbor Kluba goriških študenotv, na katerem bodo potekale tudi volitve. Na občnem zboru se bo spreminjal tudi statut. V prilogi je predložen predlog novega statuta. Predloge in pobude članov glede statuta lahko podaste na info@kgs.si.

Dogodki
25/6/22

KONCERT Z MAGNIFICOM & DEJ ŠE'N LITRO

Klubovci smo lani praznovali 30. let, zato letos v soorganizaciji z MONG prirpravljamo največje praznovanje v Novi Gorici!

Dobimo se v soboto 25.6.2022 ob 20.00h na travniku pred Mestno občino Nova Gorica.

Z nami bodo praznovali:

MAGNIFICO

Dej še'n litro

Za rojstnodnevno zabavo se spodobi, da je VSTOP PROST!


HIR AJ KAM HIR AJ GO


Sponzorji dogodka so:

- HIT universe of fun


- Pivovarna Laško


- Klet Brda


- Mladinski center Nova Gorica

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa ali odpovedi dogodka.

Dogodki
21/5/22

PARANOISE in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

21. 5. bodo z nami PARANOISE in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA!

Vrata prizorišča se odprejo ob 21h, v blues ritme pa nas bodo glasbene skupine popeljale ob 22h, zato ne zamujajte

Vstopnina je 5€, člani KGŠ pa imate prost vstop!