Predsedniški nagovor članom in članicam 2019

Člani in članice KGŠ!

Pa je še eno leto naokrog, leto2019 v katerem smo ponovno skupaj poustvarjali stare, že tako znane in uvedlinove ambiciozne projekte. Aktivisti KGŠ smo z vsakim izdihljajem z veseljemdelali za vse nas, za dogajanje v Novi Gorici, za naše člane skratka zaštudente! Bilo nam je v veselje, da smo lahko skupaj ustvarjali, se smejali, družili,izobraževali in osebnostno rastli. Več kot vas obišče Info točko in seudeležuje projektov KGŠ, bolj zagrizeno mi delamo.

Leto smo pričeli z ustavljenimiprogrami subvencioniranega športa, fotokopiranja, svetovanja za študente,tečaji, delavnicami in seveda študentskim dogajanjem. Razvrstile so seprireditve od elektronske glasbe do najboljšega rocka. Skupaj smo se našemilina Goriškem pustovanju in prepevali večne pesmi legendarnih Queenov. Bruce inbrucke so sprejeli že tako nezamenljivi Big foot mama leto pa smo zaključili zpriokusom Coldplay tribute skupine. Poskusili smo pripraviti nekaj za vsakegačlana, članico, nekaj v čemer se lahko vsak vidi in uživa.

Letos smo bili še boljproduktivni, seveda smo zaključili obveznosti po KKDK z odliko, poročali inobrazložili vse naše delovanje pa še na občinskih razpisih zagotovili sredstvaza večje, prepoznavnejše projekte. Prvi od teh je seveda vsakoletno MestoMladih, ki je kot vsako leto zajemalo programe od športa, skrbi za dobrobitokolja, izobraževanja do druženja ob izbranih glasbenih izvajalcih. Potrudilismo se, da smo vključili študente tako kot druge generacije, saj veste motoprojekta je še vedno »Mladi po srcu«. Preizkusili smo novo lokacijo in sicerploščad Silvana Furlana za občinsko stavbo. Na odru so se zvrstili Peeps band,Bohem in štajerski rock norci MI2, za nadaljevanje žura so v elektorskih ritmihposkrbeli Kosta Radman in Impulz. Vpeljali smo nov projekt »Goriški smeh«,preko katerega smo na več mestnih stičiščih Nove Gorice predstavili znane in manjznane obraze, ki so skupaj s smehom publike pričarali neverjetno vzdušje. OdArtača, Godlerja, Kobala do Stareta, Berganta in drugih je Gorica skupajpreživljala večere v dobri energiji in večina nas je domov odšla z krepko merobolečih trebušnih mišic. Projekt je imel tudi dobrodelno noto, za iniciativo»Od srca do srca«, smo za Varstveno delovni center Stara gora s skupnimi močminabrali kar 1.255,20€. Pohvala gre vsem, tako izvajalcem, udeležencem, članomin seveda delovnemu kolektivu. Bravo!

Obdobje trenutnega vodstva jemimo, dolgo smo bili z vami in vendar pa smo uživali vsak trenutek. V čast namje bilo delati z vami, za vas, za vso Goriško! Od tu dalje načrte za leto 2020predajamo novi, mladi, ambiciozni, super ekipi in krepila vas ne bo več mojabeseda temveč beseda Sare Grmek. Presenetite nas z svojo mladostjo ininovativnostjo, naj živi dobra beseda Kluba goriških študentov in glas mladihgoriške, ki skrbi da je naše mesto mlado. Kam bi pa šli na pravi žur če ne bibilo študentov!

Želim vam uspešno, nepozabno inseveda popolnoma študentsko leto!

Klubski pozdrav, vaš predsednik v odhodu, Johannes Vuga Gregorič

Sledi nam
Dogodki
25/6/22

KONCERT Z MAGNIFICOM & DEJ ŠE'N LITRO

Klubovci smo lani praznovali 30. let, zato letos v soorganizaciji z MONG prirpravljamo največje praznovanje v Novi Gorici!

Dobimo se v soboto 25.6.2022 ob 20.00h na travniku pred Mestno občino Nova Gorica.

Z nami bodo praznovali:

MAGNIFICO

Dej še'n litro

Za rojstnodnevno zabavo se spodobi, da je VSTOP PROST!


HIR AJ KAM HIR AJ GO


Sponzorji dogodka so:

- HIT universe of fun


- Pivovarna Laško


- Klet Brda


- Mladinski center Nova Gorica

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa ali odpovedi dogodka.

Dogodki
21/5/22

PARANOISE in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

21. 5. bodo z nami PARANOISE in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA!

Vrata prizorišča se odprejo ob 21h, v blues ritme pa nas bodo glasbene skupine popeljale ob 22h, zato ne zamujajte

Vstopnina je 5€, člani KGŠ pa imate prost vstop!

Dogodki
9/5/22

DAN EVROPE

Le še nekaj ur nas loči do nocojšnjega koncerta »Skupaj za Evropo«, ki ga organizirata predstavništvi Evropske komisije v Sloveniji in Italiji ob dnevu Evrope.

Ob 21.00 vabljeni na Trg Evrope, kjer bodo slovenski in italijanski glasbeniki poskrbeli za skladbe različnih žanrov ter za nepozabno zabavo.

Praznujmo Dan Evrope brezmejno in v duhu Evropske prestolnice kulture GO 2025 Nova Gorica · Gorizia.  

Koncert bo mogoče v živo spremljati tudi na družbenih omrežjih predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, na RTV Maribor in Koper / Capodistria ter lokalnih televizijah: TV AS (Pomurska), SIP TV (Podravska), TV Vaš kanal (Jugovzhodna in Posavska), Ljubljana TV (Osrednjeslovenska), GTV (Gorenjska), TV Galeja (Primorsko-notranjska) in GoTV (Goriška).

#zaŠtudente